Heihei. Jeg fant en oppskrift på nett som jeg vil dele med dere. Jeg har ikke prøvd dette selv enda, men det skal jeg jammen meg gjøre.
DETTE TRENGER DU:
1 dl kremfløte
1 dl sukker
1 ss Bremykt, romtemperert
1 ss lys sirup
1 ts vaniljesukker
SLIK GJØR DU:
1. Hell alle ingrediensene i en stor glassbolle som tåler sterk varme. Bland godt.
2. Sett bollen inn i mikrobølgeovnen på full effekt i syv og et halvt minutt. Rør hvert nittiende sekund med en metallvisp – men pass på: Smeltet sukker er svært varmt, så vær forsiktig. Etterhvert vil blandingen begynne å boble kraftig, så pass på at bollen er stor nok.
3. Du kan teste om karamellen er ferdig ved å dryppe noen dråper karamell i en bolle med kaldt vann. Hvis dråpen samler seg og blir til en liten og fast karamellklump når du klemmer på den, er den klar.
4. Hell karamellen i en liten brødform som er dekket med bakepapir. Sett kjølig i 30 minutter, og del den opp i biter mens den fortsatt er ganske myk.
Kult 😀
Prøver du det ut først ? =)
Gau9foto: Det kan jeg gjøre 🙂