hits

Tyrefekting

 

Er det noe jeg virkelig ikke kan fordra, så er det tyrefekting. Jeg fatter ikke hvorfor det er lov! Jeg kan kort forklare hva det dreier seg om.

Tyrefekting er en kamp mellom tyr og menneske(r). Kampen foregår på en lukket arena med publikum kringsatt på en tribune. Kampen mot tyren bærer preg av rituelle handlinger og mønstre. Den ender som regel med at tyren dør, men det er også på mange eksempler på at tyrefektere har blitt enten lemlestet for livet eller drept. Sverdet stikkes ideelt sett direkte i hjertet på dyret som så dør. Om så det ikke skjer, blir tyren tirret til å bevege seg mot venstre og høyre slik at sverdet ved hjelp av oksens bevegelser skjærer opp lunger, hjerte og andre indre organer, til dyret dør av skadene. Personlig synes jeg ikke noe spesielt synd på tyrefekterne om de blir lamlestet for livet eller drept av tyren. Selvfølgelig er det jo synd at det går så langt at et menneske blir drept, men hva forventer de når de stikker sverd i oksen og den skal prøve å forsvare seg? De synes jo denne sporten er gøy, så da må de betale prisen for å drive på med en slik sport? Oksen går jo i forsvar, og forsvarer seg selv. Vi mennesker går jo i forsvar, samme gjør dyrene også! Synes det er en grusom sport å torturere tusenvis av okser til døde hvert år. Sorry, syns ikke synd på deg! Javisst ser det der vondt ut, og det håper jeg også det gjør, kjære Mr.tyrefekter.

 

Hva mener dere om tyrefekting?

 

 

 

 

Narkotika - Metamfetamin "Zombie" Dopet

Dere har vel sikkert hørt og sett det man kaller for "Zombie" dopet? Jeg har hørt, sett bilder og videoer som svirrer rundt på nett av folk som ødelegger livene sine og utseendet deres på Metamfetamin. Jeg får rett og slett så vondt inni meg å se hvor mye det ødelegger for et menneske. Jeg har opplevd å miste vennskapet med venner pga at de har gått fra å røyke vanlig tobakk til å bli en dopmisbruker. Når man først har prøvd narkotika, da er det virkelig gjort, og da er det som regel ingen vei ut. Det å se livet deres blir sugd ut og narkotikaen overtar kroppen, er et trist og forferdelig syn. Noen har kommet ut av det, mens andre kommer ikke ut av det. 

Men tilbake til Zombie dopet. Ei jeg kjenner viste meg tidligere en video av mennsker som ble avhengi av dette, og vi fikk se før og etter bilder. De blir totalt ødelagt både på innsiden og utsiden. Hva ville de ha tenkt hvis de hadde fått sett bilder av seg måned for måned/år for år, hvordan utseendet endrer seg på grunn av metamfetamin. Jeg ble iallefall satt ut og sjokkert. 

 

Zombiedopet skaper hallusinasjoner, hindrer normal sultfølelse og brukerne slurver gjerne med hygienen.

Se videoen HER


 

 

- Hva mener dere om saken?


Voldtektsbølgen

Da er det nok en gang på tide å ta opp et viktig tema på bloggen min. Dette handler da om voldtektsbølgen i Oslo og andre plasser i Norge. Det har i år vært en voldsom økning i antall overfallsvoldtekter i Oslo i år. Ved utgangen av oktober var det registrert mer enn dobbelt så mange overfallsvoldtekter som i hele 2010. 51 om ikke mer overfallsvoldtekter i Oslo hittil i år. Det er flere voldtekter i Oslo enn i København og Stockholm. Tenk deg om de damene hadde stilt seg opp på en rekke nedover karl Johan. Det hadde blitt en ganske lang rekke, og en ganske tankevekkende og en tydelig måling på i hvor stor grad Oslo har fullstendig skjenet av sporet nå. Oslo - Norges hovedstad, voldektshovedstaden. Nei, noe burde gjøres for kvinner og menn som blir voldtatt (ja, også menn blir voldtatt, men ikke i så høy grad som oss kvinner.) Hvem skal fremdeles bli voldtatt før året er omme? Hvem skal voldtas neste år? Antallet overfallsvoldtekter har doblet seg siden 2010, hva blir tallet for neste år?

Er dette Norge?

 

Jeg leste en sak i Vg at en voldtektsmann fikk redusert straff fordi han er døv og oppfattet ikke at hun sa nei. Offeret har mistet troen på straffesystemet. Og jeg må si meg enig. Rettsystemet i Norge er til å skammes og skjemmes av. Jeg kjenner at jeg blir kvalm her jeg sitter å skriver som et olja lyn på tastaturet. Det er ikke noe rart folk er redde for å annmelde det når rettsystemet gir voldtektsmenn alt for liten straff.. Er man så syk i hodet å gjør noe sånt, så spiller det ikke noen rolle om man er døv eller har andre problemer. Hvis det hadde vært strengere straff her i Norge, så hadde det garantert blitt mindre voldtekt. Egentlig er det ikke rart folk voldtar når rettsystemet er helt på rævva - en gjeng tullinger har ikke noe i rettsystemet å gjøre! Dette bør skjerpes!

Er dette virkelig Norge?

 

 

 


 Q: Hva mener dere ?

Pelsdyroppdrett

Jeg fikk et ønske fra en leser om å blogge om pelsdyroppdrett, og det kan jeg gjerne. Her er litt info om dette...

Pelsdyroppdrett eller pelsdyrnæring vil si oppdrett av rev, blårev, sølvrev, mink og andre pelsdyrarter med sikt på bruk av dyrenespels til klær og andre lignende formål. Det har blitt rappotert om skader blant dyr i pelsfarmer. Dyrevernene har i flere tilfeller tatt bilder og gjort opptak fra pelsfarmer både i Norge og utlandet. Senest i 2010 i Norge, ble over 800 videopptak med skadde og døde dyr fra 39 gårder i Norge, levert inn til NRK fra nettverk for dyrs frihet og dyrebeskyttelsen. Disse viste skader som åpne sår, øyesykdommer, avrevne kroppsdeler, og også døde dyr. 

Damer mot pels : Veterinær Trude Mostue (t.v) og lege Gunhild Melhus er to kjendiser som har engasjert seg mot pelsdyroppdrett i Norge - her med to sølvrever.

 

SV vil forby pelsdyrhold i Norge, mens Senterpartiet har varslet kamp for å opprettholde denne utkantnæringen. Hva i helvette er det politikerne i Senterpartiet tenker med? Hvorfor skal de opprettholde pelsdyroppdrett?? Er de for misshandling? Hadde de likt hvis de hadde et dyr som har havna på en jakke? Stemmer det, they don't fucking care!! Hva synes dere om pelsdyroppdrett som lar dyrene bo i trange bur, bli spist av andre, rettere sagt at pelsdyroppdrettere gir fullstendig faen (for å si det rett ut) i helsa, og dyrene? For her skal de uansett bli en pelskåpe, eller en pynt på jakke med hette. Hva er deres syn på dette?


Og hva synes dere om hvis en annen oppdrett tar vare på dyrene, ingen misshandling der de får tilgang til mat og vann, et bur der de får både ly og plass. Og itilegg til at de får leve et langt liv til de blir gammel og dør, er det da greit at dette dyret blir til pelskåpe o.l bare fordi det dyret døde av alderdom og har levd et "bra" liv?

 

Min mening er at disse dyrene som bor på en slik plass ikke hører hjemme i et bur på en pelsdyroppdrett, uansett om de lever et bra liv eller ikke. Disse dyrene har ikke noe på en pelsdyroppdrett å gjøre. Hvorfor ikke bare fortsette med fuske pels? 

 

 

Ja til fuskepels... Nei til ekte pels!!

AMEN... Over og ut..

Dyr i sirkus? Tvunget til å underholde.

De fleste av dere vet hva sirkus går ut på og hva som ligger bak - trening med vold og tvang. Disse dyrene som Elefanter, Løver, Tiger, Bjørner ++ som lever ut i det fri blir utnyttet for underholdningen. De tvinges til å leve i trange bur og omgivelser. De holdes lenket fast eller bor i trange innhenginger. De blir pisket og slått. Jeg har valgt å ikke støtte sirkuset ved å dra dit å se på det, har jeg heller valgt å la være å bruke pengene mine på å se på en underholdning der dyrene blir misshandlet. Sirkus er et meningsløst opplegg..
 


Kjenner virkelig at jeg blir provosert når jeg ser denne filmen.. Det å se at de står å slår og pisker på dyrene er kvalmt og trist å se på. Så store elefantene er, og for ikke å snakke om tigere og løver som kan gå til angrep, fatter ikke at de ikke gjøre noe. Men det viser bare hvor stor makt vi mennesker egentlig har.

Noah - for dyrs rettigheter i samarbeid med Animal defenders international (ADI) har filmet og fotografert forhold for dyr i norske og internasjonale sirkus. Dette resulterte i filmen « Tvunget til å underholde » Her avsløres den globale sirkusindustriens skyggesider: Milelange dyretransporter, timesvis med fastlenking og innesperring, meningsløse kunster og trening med vold og tvang.Poenget med dette budskapet er at folk ikke burde støtte sirkus i det hele tatt. Hadde de ikke drevet med vold og misshandling mot dyr hadde det vært en helt annen sak, selv om jeg ikke synes at slike dyr hører hjemme på et sirkus! Jo mer folk som kommer å ser på, jo mer holder de på.. Se filmen og se på bildene, synes dere NÅ at det er verdt å bruke pengene på dette ?? Jeg greier ikke alle sirkusene under en kam, men nå er det snakk om disse sirkusene som holder på med vold og misshandling mot dyrene.

 

Hva mener dere?


VANJA SØYSETH BRONNES
Denne bloggen, www.vsb.blogg.no - drives, og er skrevet av Vanja Søyseth Bronnes. Det tillates ikke kopiering av eget innhold, uten avtale. Om du ønsker å ta kontakt, send epost til dinepost@mail.no


ARKIV
Oktober 2017, September 2017, Juli 2017, Juni 2017, Mai 2017, Mars 2017, Januar 2017, Desember 2016, Oktober 2016, September 2016, August 2016, Juni 2016, Mars 2016, Februar 2016, Januar 2016, November 2015, Oktober 2015, September 2015, August 2015, Juli 2015, Juni 2015, Mai 2015, April 2015, Mars 2015, Februar 2015, Januar 2015, Desember 2014, November 2014, Oktober 2014, September 2014, August 2014, Juli 2014, Juni 2014, Mai 2014, Mars 2014, Februar 2014, Januar 2014, Desember 2013, November 2013, Oktober 2013, September 2013,
Design og koding: www.crazybeautiful.design