Snart på tide å si farvel til 2016

Det er snart på tide å si farvel til 2o16. Dette året har vært et år med mye sprell og moro, men også enda et år med smerter. Jeg ble ferdig utdannet barne og ungdomsarbeider, og fikk meget godt bestått på fagprøven. Jeg fikk fineste gaven i år, og ble tante til verdens fineste gutt, Marius. Han ble døpt her på Sunndalen i vår. Innerdalstur med familien ble det også. Jeg og kjæresten var så heldig å få bli med pappa og Kirsti til kreta i august, og storebror overrasket med å dukke opp i kreta, og vi feiret 27 års dagen min der. Snorkling fikk jeg prøve ut for første gang, litt skummelt, men mest spennende. Jeg var på hyttetur i torbudalen med hønsegjengen Cathrine, Lill Tone og Tatiana. Tilbringt tid i stallen med verdens snilleste og fineste hest, svarten. Ridd på turer i skog og mark, og på bana. Dro med meg polakk baben min Weronika i stallen, og hun ridde Svarten barbak for første gang, som endte i å falle av. Så må jeg ikke glemme goodbye party jeg hadde for Weronika som flyttet hjem til polen. I oktober fikk jeg bekreftelse på at det ble ryggoperasjon i desember og mandag 12, ble ryggopperasjonen gjennomført og vellykket. Jeg avslutter året sammen med familien, og kalkun på bordet. Jeg vil ønske 2017 velkommen. Blanke ark og nye muligheter. Godt nyttår alle sammen ♥
  

 

 

 

Uken som gikk

Ukens Tanke:

- Dere har sikkert fått med dere det som skjer i Aleppo. Jeg har lest litt nyheter og sett blogg-videoen til Kristin, og jeg må si det gikk rett i hjertet. Jeg fikk rett og slett vondt. Jeg kan ikke tenke og sette meg inn i det de gjennomgår. Tenk det, å være på flukt. Flykte fra familie, slekt og venner. Det å se og oppleve døden på nært hold. Vi som bor i trygge Norge, vi er utrolig heldig. Jeg håper at det blir slutt på krigen!

 

- En annen tanke. Jeg ble operert i ryggen min sist mandag (1 uke siden i dag) Jeg hadde så mange tanker rundt operasjonen, hvordan narkosen var, hvordan blir det etterpå og senere. Jeg var skikkelig spent og nervøs, men jeg er utrolig glad for at det værste er overstått. 

 

 

Ukens Innkjøp:

Et skrin fra Nille som jeg kan ha nøkler og andre ting i

 

 

Akkurat Nå:

Sitter godt plantet i sofaen og sett på Gossip Girl. Jeg har vært ute for førte gang etter operasjonen. Jeg var innom nille og apoteket en tur, ellers ble det også en liten gåtur. En stor klapp på skuldra. Resten av kvelden skal jeg fortsatt ta det med ro og slappe av, kose meg og ser på serier.

 

 

 

Ukens Cravings:

Jeg craver dette hele tiden. Hjemmelaget iskaffe eller kjøpe iskaffe, kyllingsalat eller fruktsalat med vanilje kesam. Åherregud. I morgen må jeg dra på butikken å kjøpe meg frukt, nå sikler jeg, haha. 

 

Det har vært ei rolig uke da jeg har tilbringt tid på sykehuset og ellers rolig hjemme i sofaen til kjæresten. Hvordan har deres uke vært?


 

1 uke siden ryggoperasjon

 

God morgen fra meg. Det er en stund siden jeg stod opp, og nå har jeg plantet meg godt til rette i sofaen med iskaffe og Gossip Girl på tv skjermen. I dag er det akkurat 1 uke siden jeg ble operert i ryggen. Jeg er utrolig glad for at det er overstått og at jeg ble utskrevet fra sykehuset bare to dager etter. Det har ikke bare bare vært enkelt å være hjemme. Nå som smertene i forbindelse med prolapsen jeg hadde er borte og jeg har helt annen smerte, så kjenner jeg hvor svak kroppen min er, og hvor lite jeg "aktivitet" jeg tåler. Det er en kamp om å dusje, legge sammen klær eller i det hele tatt å gjøre slike hverdagligdagse ting. Jeg vil så gjerne gjøre mye, men jeg kan ikke. Jeg ble svimmel, og kvalm at jeg kastet opp bare av at jeg dusjet for lenge. Neste uke skal stingene ut og det gleder jeg meg til, for operasjonsåret klør så innmari at jeg blir gal og får lyst til å klø, haha. Jeg gleder meg til jeg blir sterkere og kan begynne å gjøre mer, for kroppen lengter etter å bli mer brukt mer enn hva jeg har klart tidligere. Jeg får ta en dag om gangen og en dag, blir dette bra.

  

 

Blogges senere.. Må hive innpå litt frokost.

 

XoXO ♥

Verden er urettferdig

Dere har garantert fått med dere hva som har skjedd i Aleppo de siste dagene. Borgerkrigen har nå vart i over fem år, og hundretusener er drept og millioner er på flukt. Det har kommet rapporter om at regjeringsstyrker har gått fra dør til dør og henretter sivile. Det er mangel på vann, mat, medisiner og elektrisitet har fått mange sivile til å flykte fra det beleirede området den siste måneden. De siste sivile tvinges ut av Øst Aleppo og den brutale taktikken med bombing og angrep på skoler, sykehus, og sivile boliger har knekt motstanden i byen, som i over fem år har ledet an i opprøret mot Bashar al-assads regime. Det er et barn som klamrer seg fast til sin far, som har blitt drept, en far som holder hans to livløse døtre. Verden er urettferdig! Det er ingen ord som kan forklare sorgen jeg føler for folkene i Aleppo.

 

 

 

 - Tenk om dette var oss. Vær så snill å bidra ♥ Trenger ikke å gi kjempe store summer, men å gi litt hjelper, alt hjelper på.

 

 

Bli fadder i dag ved å sende en SMS med kodeord FADDER til 02142.

 

 

Dette går fadderpengene til:

♥ Skolegang

♥ Telt til en syrisk familie på flukt

♥ Madrasser og tepper

♥ Mat

♥ Ved

 

 

♥ Du kan lese mer HER hva pengene går til

Vel hjemme etter ryggoperasjon

På søndagen ble jeg innlagt på sykehuset for å ta en grundig undersøkelse før jeg ble klargjort til operasjon dagen etter. På mandagsmorgenen ved lunsjtider ble det min tur, og jeg kjente hvor fort hjertet og pulsen slo. Mens jeg lå i sykehussengen og ble trillet bort til operasjonsavdelingen minte det meg litt om Grey's Anatomy. Jeg har sett alt for mye på den serien, og plutselig føltes det litt ut som jeg var en del av de scenene hvor jeg skulle bli tatt i mot av Dr.Mcdreamy og Dr.Mcsteamy, men ingen av de dukket opp framom meg i operasjonsalen, bare helt vanlige kirurger. Jeg var så anspent og nervøs at de måtte kjøre på med beroligende, og jeg rakk å si : jeg får tenke at jeg er hos tannlegen og vips, så ble jeg borte av narkosen.

To dager etter operasjonen, etter frokost og dusjing var jeg klar for å reise hjem. Det var ikke snakk om å vente, jeg skulle hjem. Legen og pleieren kom og undersøkte meg. Det var som å se en ny person som satt i sengen, og ikke som den skrøpelige pasienten som jeg var, fikk jeg klarsignal på hjemreise. Endelig, jeg er så klar for å komme hjem og starte en helt ny hverdag uten smerter. Hvis dette her går kjempebra fremover, så er dette den beste julegaven jeg kunne ha fått. Jeg er så takknemlig og utrolig glad nå. Jeg gleder meg til å bli bedre, mye bedre. Jeg må bare ta en dag om gangen!

 

 

How to Get Away with Murder

God morgen/god dag! Ser dere noe nytt på bloggen min? ikke? Jeg har endelig fått et nytt design på bloggen min. Dette er noe annet enn blogg.no sitt design. Det er flinke Cathrine som har laget til meg. Over til noe annet. Jeg vil tipse dere om en bra og spennende serie jeg er hekta på, how to get away with murder. Jeg liker også at det er litt humor med - akkurat sånn jeg liker det.

 

How to get away with murder er en tv-serie som handler om forsvarsadvokaten Annalise Keating lærer strafferett ved Middleton University hvor hun velger en gruppe elever fra klassen sin til å bli hennes faste studenter. Hvor langt er de villig til å oppnå suksess? Sex, løgn, intriger, mord. De fem studentene blir snart satt på prøve når de blir involvert i et mord, og oppdager hvor langt de er villige til å oppnå suksess. Jeg er helt hekta! 

 

 

 

Har dere sett serien? Hvis ikke, begynn å se den! Dere finner den på Netflix

En effektiv dag

Wow, for en dag dette har vært! Jeg startet dagen med å besøke barneskolen jeg jobbet som lærling tidligere, og jeg fikk hilst på både klassen jeg hadde, og kollegaene mine. Jeg kjenner hvor mye jeg savner å jobbe med ungene, de er så hærlige. Og ikke minst var det rørende når 35 elever stormet rundt meg og ville ha klem av meg - det varmet hjertet ♥ Det er ingen tvil om at jeg kommer innom på besøk senere igjen, for de la ikke skjul på at jeg var høyt savnet på skolen.

 

Senere dro jeg på butikken å handlet, og hentet en julegave. Jeg var en tur på besøk til kusina mi, før jeg dro videre å leverte julegave til mormor, og gjorde fra meg mitt siste kjøp av julegaver for i år, godt og hærlig å være ferdig med alle julegavene. Så var det tilbake på butikken for å handle igjen, klokken begynte å bli mye og jeg handlet inn til middag som vi skal ha senere i kveld. Dro hjem til kjæresten, pakket inn julegaver, og spiste en veldig sen frokost. Resten av kvelden skal jeg slappe av og kose meg. Apropos jul, nå gleder jeg meg til julefeiring, middag, familietid og gi bort gaver.

  

- Er dere ferdig med julegavene?

- Hva gleder dere til jul?

 

 

VANJA SØYSETH BRONNES
Denne bloggen, www.vsb.blogg.no - drives, og er skrevet av Vanja Søyseth Bronnes. Det tillates ikke kopiering av eget innhold, uten avtale. Om du ønsker å ta kontakt, send epost til dinepost@mail.no


ARKIV
Januar 2017, Desember 2016, Oktober 2016, September 2016, August 2016, Juni 2016, Mars 2016, Februar 2016, Januar 2016, November 2015, Oktober 2015, September 2015, August 2015, Juli 2015, Juni 2015, Mai 2015, April 2015, Mars 2015, Februar 2015, Januar 2015, Desember 2014, November 2014, Oktober 2014, September 2014, August 2014, Juli 2014, Juni 2014, Mai 2014, Mars 2014, Februar 2014, Januar 2014, Desember 2013, November 2013, Oktober 2013, September 2013,
Design og koding: www.crazybeautiful.design
hits