Hjemmelaget guacamole oppskrift

Hvem skulle ha trudd at jeg har prøvd meg på å lage hjemmelaget guacamole? Første gangen jeg prøvde det, må jeg ærlig innrømme at den ikke var i nærheten så god som Anabell sin. Men, øvelse gjør mester si.

 

Dette trenger du

2 - 4 stk avokado alt etter hvor mye "røre" du vil ha

2 stk limesaft

1 stk sjalottløk 

2 stk cherrytomat

1 - 2 hvitløksfedd

2 ss koriander

1 cm rød chili

Salt og pepper

 

Slik gjør du det

Skrell løken og ha i en kjøkkenmaskin. Del tomatene i to og fjern frøene, og ha i maskinen. Del avokadoene i to og fjern steinen. Ha det i kjøkkenmaskinen sammen med limesaft, chili (fjern frøene) og koriander. kjør det til du har en jevn konsistens. Smak til med salt og pepper.

 

Eller du kan gjøre slik vi lagde den. Del avokadoen og ta bort steinen, ha det i en bolle. Skrell løken og hvitløksfedden, finhakk de og ha de i opp i bollen. Ta bort frøene fra chili og tomaten, finhakk og ha det i bollen sammen med limesaft og koriander. Bruk en gaffel til å mose og røre sammen til en jevn røre. Smak til med salt og pepper. 

Enkel oppskrift, og ikke minst utrolig godt. Smaker aller best på nystekte rundstykker

Spa og velvære med jentene

I helgen dro jeg til min beste venninne Cathrine for å overnatte der hele helgen. Anabell joinet oss og overnattet hele helgen hun også. Vi dro innom butikken og fikk handlet inn til taco, og nachos til fredagskosen. Anabell laget hjemmelaget guacamole til oss, og jeg har bare en ting og si, beste jeg har smakt. Vi hadde det til taco, og dagen etter hadde vi det til nystekte rundstykker. Dere skal få oppskrift på det senere.Senere på kvelden satte vi på high school musical, (artig å sette på en jentefilm) og hadde vår egen lille spa og velvære kveld. Anabell hadde kjøpt forskjellige ansiktsprodukter fra "ebay" som vi brukte i rekkefølge. Alt i fra rens, til ansiktsmaske, krem og leppeskrubb. Merket at huden min ble litt bedre etter jeg prøvde det ut for første gang.


Ansiktsmasken fra helvette, haha. Det klødde i fingrene på Anabell, så her får jeg dra hjelp for å få av ansiktsmasken.

 

Denne helgen har jeg kost meg skikkelig mye, og de to der er ikke tam for fem flate øre, haha. Her går det ikke ann å kjede seg når man er sammen med disse to bærtene. Gjett om vi skal gjenta dette ei helg med spa og velvære, hjemmelaget guacamole og middag. Gleder meg allerede.

 

Uken som gikk...

 

Ukens høydepunkt... Storesøster kom hjem, og vi søskene og søskenbarna samlet oss til mormor på hjemmelaget eplepai med is, nystekte vafler med hjemmelaget jordbærsyltetøy. Herregud så godt! Og som vi koste oss. Storesøster, storebror og jeg koste oss med lasagne og tv-titting, feiret bursdagen hans før søster reiste hjem igjen. Godt å ha familien samlet! 

Ukens nedtur... Sliter utrolig mye med smerter i hverdagen. Er temmelig sliten av å gå med prolaps i korsryggen, og isjias smerter i foten og itillegg til betennelse i låret. Det er så ille når jeg går, står, reiser meg, setter meg ned på do og i det hele tatt å bevege meg. Alt er smertefullt. Jeg er lei, jeg er sliten og har ikke overskudd. 

 

Ukens sang... Det må bli Nik & Jay med clappin` den er så kul!

  

Ukens cravings... Kyllingsalat med fransk dressing og krutonger, jummy. Får jeg lyst på noe ekstra godt, så lager jeg det. Så har jeg fått cravings på Smash.. Jeg kunne ha spist smash hver dag, så godt er det. Og når jeg først har spist en hel pose, så kjøper jeg nytt neste dag og neste dag der igjen, omtrent. Er det noe avhengighetsskapende opp i posen? jeg klarer nesten ikke å slutte å spise det, seriøst!

 

Ukens serie... Er det noe jeg elsker, så er det å se serie. Noe jeg gjør omtrent hele tiden. Jeg har så mange serier å følge med på, men akkurat nå ser jeg på Keeping up with the kardashians, og er på sesong 8 nå. Det er litt spennende og morsomt å se rampelyset til familien, hvordan de har det og lever livet i luksus. Mye humor og ikke minst drama, det liker vi.

Ukens latter... Jeg lå i sengen og kom over en vines videoklipp på fb, og fikk sånn til latterkrampe at jeg måtte gå ut fra soverommet for å ikke vekke Ola. Jeg lå og rullet meg i sofaen med den latterkrampen, og enda verre ble det av at jeg tok på lyd på filmen, haha.

 

Ha en fin kveld ♥

 

I woke up to a

Beautiful morning with sunshine, and i went for a walk.


Det er så deilig med fri at jeg ikke kan få sagt det nok, men så er det jo veldig deilig å komme tilbake på jobb også. Da jeg stod opp skinte solen som aldri før, og jeg ordnet meg for å ta turen ut. Etter litt om og men, fikk jeg dratt meg selv på en gåtur på morgenkvisten. Det er så hærlig å gå i sine egene tanker med musikk på ørene. Jeg gikk langs drivaelven, og fikk tatt noen fine bilder av naturen. 
Min favoritt sang mens jeg er ute å går (og sånn ellers også)  Kygo med nothing left,og One Direction med drag me down. Jeg har fått to nye favoritt låter dere må høre på bortsett fra disse to jeg nevnte, Zara Larsson med never forget you og Selena Gomez med good for you.

VANJA SØYSETH BRONNES
Denne bloggen, www.vsb.blogg.no - drives, og er skrevet av Vanja Søyseth Bronnes. Det tillates ikke kopiering av eget innhold, uten avtale. Om du ønsker å ta kontakt, send epost til dinepost@mail.no


ARKIV
Januar 2017, Desember 2016, Oktober 2016, September 2016, August 2016, Juni 2016, Mars 2016, Februar 2016, Januar 2016, November 2015, Oktober 2015, September 2015, August 2015, Juli 2015, Juni 2015, Mai 2015, April 2015, Mars 2015, Februar 2015, Januar 2015, Desember 2014, November 2014, Oktober 2014, September 2014, August 2014, Juli 2014, Juni 2014, Mai 2014, Mars 2014, Februar 2014, Januar 2014, Desember 2013, November 2013, Oktober 2013, September 2013,
Design og koding: www.crazybeautiful.design
hits