Serie anbefaling : Scream

Jeg kom over serien på Netflix, og ville gi den en sjanse. Etter et par episoder falt den i smak, og den ble mer spennende for hver episode jeg så. Avsluttingen på sesong 2 var så spennende, jeg kan nesten ikke vente til sesong 3 kommer ut. Dere må bare gi den en sjanse og se den!

Serien handler om en gruppe tenåringer blir de viktigste målene for en seriemorder, som mørke hemmeligheter fra Lakewood sin problematiske fortid gjenoppstår, og trylle minner om en lignende mord som skjedde 20 år tidligere i samfunnet. Emma Duvall, en tenåringsjente som er en eller annen måte knyttet til byens fortid, er morderen viktigste besettelse og sentrum av disse grusomme mord. Med både hennes familie og venner i åpenbar fare, setter hun ut for å avdekke byens mørke hemmeligheter og avsløre morderen en gang for alle. Dette viser seg vanskelig, men spesielt når alle er mistenkte og noen kunne være et offer. 

 
 
Har dere sett den? Dere som ikke har, se den!


 

serie tips : Orphan Black


 

Foreldreløse Sarah Manning blir vitne til en kvinne som tar selvmord, og idet hun begår selvmord oppdager Sarah at de ligner hverandre, som om de var tvillinger. Hun finner ut hvem hun er, og tar identiteten til Elizabeth "Beth" Childs som viser seg at hun er en politieterforsker, og har en samboer. Sarah gjør alt hun kan for å ikke bli oppdaget av samboeren til Beth og detective Art. Det viser seg at Sarah har flere dobbeltgjengere, og  at de er menneskelige kloner. De blir jaget av flere ulike grupper, og må samarbeide for å overleve, og for å finne ut hvor de kommer fra.

Tatiana Maslany spiller både roller som Sarah Manning, og alle de andre klonene: Politietterforsker Elizabeth "Beth" Childs, fotballmamma Alison Hendrix, doktorgradsstudenten Cosima Niehaus, den forstyrrende leiemorderen Helena, tyske Katja Obinger, Rachel Duncan og Jennifer FitzsimmonsHar dere sett Oprhan Black?

 

 

Klem til dere ♥

Serie tips : Prison Break

Michael Scofield er ingeniør og regnes som geni. Broren hans, Lincoln Burrows, er uskyldig dømt til døden for drapet på visepresidentens bror. I begynnelsen er det kun Michael som tror på hans uskyld, så han lager en plan for å redde broren. Etter fire måneders arbeid får han tatovert fengselets blueprint «kryptert» på kroppen. Han har planlagt alt ned til den minste detalj. Michael begår et væpnet bankran for å komme seg inn til fengselet der broren sitter. Han lykkes i det, og sammen med en gjeng andre innsatte forsøker de å rømme fra fengselet sammen med Lincoln, som sitter på death row.

 

Har dere sett Prison Break? Hva synes dere om serien?

 

- Klem til dere ♥

Film tips : Bølgen

Jeg vil tipse dere om filmen bølgen. Til dere som ikke har sett den enda, se den. Til å være en norsk film, så var den kjempe bra, og spennende. Så spennende at jeg satt med høy puls under hele filmen. Filmen handler om at alarmen går ved skredsenteret i Geirangerfjorden. Raset geologene har fryktet er et faktum og en gigantisk flodbølge er på vei mot Geiranger. Den erfarne geologen Kristian Eikjord (Kristoffer Joner) befinner seg plutselig midt i sitt livs verste mareritt. Han er splittet fra sin familie og det er 10 minutter til det 80 meter fossende infernoet treffer. Det blir en livsviktig kamp mot klokken før de kraftigste naturkreftene Norge har sett treffer land


Har dere sett bølgen?

Serie tips : Orange is the new black

Hvem elsker ikke å få tips til serie? Er det noe jeg jeg liker veldig godt, så er det å slenge seg ned i sofaen med en god serie på pc skjermen. Jeg har sett utrolig mange serier som jeg har anbefalt tidligere som dere kan lese her på kategorien anbefalinger


Nå har jeg en ny serie å anbefale til dere. Nå nylig har jeg og Ola begynt å sett på en ny serie på Netflix, som heter Orange is the new black. Vi har ikke kommet så alt for langt i sesong 1, men det jeg kan si om serien så langt er at jeg liker serien allerede fra første episode. Serien følger Piper Champman, en ung biseksuell kvinne som blir satt i fengsel for smugling av narkotikapenger for sin daværende kjæreste Alex Vause 10 år tidligere. Champman er i starten av serien lykkelig og i etableringsfasen av et liv som forloveden til Larry Bloom. Champman blir dømt til 15 måneders fengsel. Serien følger henne i kvinnefengselet der også hennes tidligere kjæreste Alex Vause blir plassert. I fengselet havner hun midt i maktkamp mellom hvite, afroamerikanere og latinoamerikanere. Serien følger samtidig hennes familie og venner utenfor fengselet og hvordan de forholder seg  til at Piper er en kriminell som soner i fengsel

Mye latter, tårer og galskap.

 

Har dere sett serien? Og hva synes dere?

 

Gossip Girl

Denne serien handler om de to bestevenninnene Blair Waldorf og Serena van der Woosen. Serien starter i det hun vender tilbake etter ett år på kostskole. Det er mye rykter rundt og går, og ingen vet riktig hvor hun har vært eller hvorfor hun dro. I det hun vender tilbake til oveklassen, på Upper East Side i New York, forandrer alt seg. Hennes tidligere bestevenninne Blair vil ikke ha noe med henne å gjøre, hun blir sammen med en gutt fra Brooklyn ved navn Dan. I de første sesongene følger man en forandret Serena, vi vet egentlig ikke mye om hennes fortid fra tiden før, men det blir stadig referert til hvor forandret hun er og hvor ute av kontroll hun var. Senere i serien får vi vite grunnen til at hun forlot New York. Hun bærer anger etter å ha gitt en mann den stripen med kokain som tok livet hans. Vi får også vite at hun har enda en hemmelighet som ødelegger vennskap og forhold.

Det er mye drama i vente.. 

 

Ser dere på Gossip Girl?

Hva synes dere om at jeg anbefaler serier til dere?

 


 

XoXo 

Serie anbefaling : Grimm

 Jeg har nylig startet med en ny serie som falt i smak hos meg. Allerede fra første episode og et par til ble jeg hektet, og siden da er det nesten slik at jeg ikke klarer å stoppe. Serien handler om Nick Burkhardt som er en drapsetterforsker bosatt i Portland sammen med sin samboer Juliette Silverton, oppdager han tilhører den gamle slekten grim, som alltid har sloss for å beskytte menneskeheten mot overnaturlige skapninger. Da Nicks evner til å avsløre disse onde vesenene som skjuler seg midt iblant oss vekkes til live, får han litt av en jobb å verne sitt gamle liv, samtidig som han blir trukket stadig dypere inn i de eldgamle konfliktene i Grimm-verdenen.

 

 

Har dere sett Grimm?


Serie anbefaling : Sex and the city

 

Det er spaltisten Carrie Bradshaw prøver å finne ut av i den mest skandaløse kompiserien noensinne. Med sine tre venninner og seg selv som forøsker forsøkskaniner undersøker Carrie hva en kvinne i trettiårene må gjøre for å ha det gøy i en by full av veldig ugifte menn som mener at forpliktelse er for menn som burde innlegges. Så bli med Carre, Samantha, Miranda og Charlotte i den sexy og sofistikerte utforsking av noen ganske så dagsaktuelle temaer. Er forhold 90-tallets religion? Er trekant den nye seksuelle grensen? I så fall hvem skal gjøre hvem og når? Dersom en singel kvinne kan ha sex med hvem hun vil, når hun vil, hvor hun vil, hvorfor tror alltid gifte kvinner at det da vil skje nå som helst, hvor som helst, med deres mann?

Ukens serietips : Pretty little liars

 

Sesong 1: De fire peneste jentene i byen har en stygg hemmelighet. For ett år siden forsvant Alison, som var gruppens naturlige leder, og jentene sluttet å være bestevenner. Nå mottar jentene skumle meldinger som inneholder ting bare Alison kunne vite. Er hun tilbake?


Sesong 2: Hele Rosewood vil vite hvem som drepte Alisson, men ingen steder virker trygge for A sitt påpasselige åsyn. Mysteriet blir mer innviklet når det blir flere lik, og tekstene fra A blir stadig mer truende. Det blir sjokk og overraskelser. Nå trenger Aria, Emily, Hanna og Spencer hverandre mer enn noen gang.


Sesong 3: Etter en lang sommerferie ser kanskje alt "normalt" ut. Men da skolen begynner og toårsdagen for Alisons død nærmer seg, blir det som starter som et forsøk på å legge fortiden bak seg, et sjokkerende nytt mareritt for Aria, Emily, Hanna og Spencer. Uhyggelige nye mysterier utvikler seg og jentene er desperate etter å løse dem for å finne sannheten.

 

Se mysteriet med egne øyne av denne trollbindende nye serien. Du kommer til å bli hekta! :)


 

Q: Har du sett Pretty little liars? Liker dere slike innlegg?

 

 

Believe in yourself

Believe in yourself and all that you are. Know that there is something inside you greater than any obstacle

INTERIØR

 

Hei. Det var utrolig godt å ta helg nå etter en sliten uke, men så er det igjen godt å begynne på jobb igjen. Jeg sitter å titter litt på interiør, jeg har lenge likt den type stil - det er så fint.. Jeg deler bilder med dere så får dere se :)

 

Herregud.. Er dette ikke fint??

Hjemmelaget eplekake + oppskrift

 

God kveld lesere :)

Flere ganger, ca hver eneste søndag har jeg og Ola baket eple kake sammen. Kaken ble kjempe god, og smakte også med vanilje is.

 

Oppskrift :

♥ 150g hvetemel. ♥ 150g sukker ♥ 1ts bakepulver ♥ 150g smør (brukte tine meierismør) ♥ 2 egg ♥ ca 4-5 epler, gjerne syrlige ♥ 2 ts sukker ♥ 1ts kanel

 

Slik gjør du : Sett stekeovnen på 180 grader. Fest bakepapir i bunnen og smør papiret, eller du kan smøre i bunnen av en 24 cm springform. Bland mel, sukker, og bakepulver i en bolle. Skjær smøret i terninger som smuldres i det tørre. Pisk eggene inn i røren og fordel røren i formen. Skrell, rens og skjær eplene i forholdsvis store båter, og stikk dem ned i deigen. Bland sukker og kanel, dryss det over kaken (jeg drysset over sukker og deretter kanel istede for å blande de to) Stek kaken i nedre del av ovnen i ca 45 minutter, sjekk gjerne etter 40 minutter om den er ferdig. 

Avkjøles litt før den legges på fat. 

Serveres med vanilje is, vanilje saus eller alene.


 

 

Bon appetit :)

 

Hva synes dere om at jeg deler oppskrift med dere?

 


Topp 5 tv serier. Del 3

 

Heisann. Jeg tenkte å skrive om mine topp 5 tv-serier igjen, tidligere har jeg skrevet og publisert del 1 & 2 som dere kan lese om Her og Her

 

Kongen av queens : I serien får dere møte Doug Heffernan, Carrie Spooner og Arthur Spooner ( Carrie's far. ) I løpet av serien flytter Arthur inn hos Doug og Carrie noe som blir hysterisk morsom situasjon. 


Ghost Whisperer : Melinda Gordon er en ung kvinne som har en spesiell evne til å se og høre de døde - evnen som hun har arvet fra hennes bestemor. Sjeler som enda ikke har forlatt jorden søker hjelp fra Melinda så de kan gå over til den andre siden. Melinda er gift og har kjøpt et hus sammen med sin mann Jim Clancy som begynte å hjelpe henne med og finne ut hva åndene vil. Melinda går gjennom mye fare når hun prøver å hjelpe gjenferdene som kommer til henne.

 

 

 

Sons of anarchy : En gripende drama serie som tar deg med inn i motorsykkelgjengenes nådeløse underverden. Sons of anarchy lever, kjører og dør for brorskapet. Men mens lederen og hans kone fører dem inn i stadig grovere lovbrudd, blir hennes sønn Jax revet mellom lojalitet og tradisjoner. I senere sesong blir Jax den nye lederen av Mc- klubben. Bli med på en rå og adrealinfylt kjøretur med den lovløse mc-gjengen sons of anarchy. Allianser blir skapt, venner blir myrdet og lojaliteten blir satt på prøve.
 

 

 

The big bang theory : I serien møter du Leonard Hofsdtadter (eksperimentell fysiker) og Sheldon Cooper (teoretisk fysisker) som deler leilighet med hverandre, Penny, en servitrise og håpende skuespiller som bort i naboleiligheten. Leonard og Sheldons like nerdete og sosialt keitete venner og kollegaer, den meksikanske ingeniøren Howard Wolowitz og astrofysikeren Rajesh Koothrappali. De fire er satt i kontrast i kompisk effekt med Pennys sosiale ferdigheter og sunne fornuft. Senere får Howard en kjæreste som senere blir hans hustru: Bernadette Rostenkowski som er en mikrobiolog og tidligere deltid servitrise sammen med Penny. Amy farrah fowler (nevroforskeren) blir en del av gruppen etter å ha blitt introdusert til Sheldon via datingside som senere blir hans kjæreste. Resultatet er en eksplosivt morsom komedie for nerden i oss alle. 

The walking dead : Historien handler om en liten gruppe overlevende som bor i kjølvannet av en zombieapokalypse. Mesteparten av historien foregår i Atlanta-storbyområdet og deretter rundt landskapet i nordlige Georgia, hvor de overlevende søker etter en trygg havn unna zombier som fortærer alt levende de fanger, og bitt er smittsomt for mennesker. Handlingen er fokusert primært på de dilemmaene gruppen står overfor da de sliter med å balansere sin menneskelighet med deres overlevelser mot zombiene, og senere hvordan de takler at gruppemedlemmer blir drept, og avtale med andre overlevende de møter.

 

Kveldens snacks

 

God kveld ♥ Kom inn døren for litt siden, jeg har vært å tatt en kaffe sammen med ei venninne - kjempe koselig! Resten av kvelden skal jeg slappe av. Fikk skikkelig godteri sug i sta, så jeg mekket noe godt på kjøkkenet. Jeg skjært opp brokkoli og gulrot, la det i en skål, og ordnet dip som jeg dypper grønnsakene i - kjempe godt.Kjempe godt

Topp 5 tv serier. Del 2

 

Heisann.. Jeg tenkte å anbefale deg et par serier jeg liker. Her er mine topp 5 serier del 2

 

Prison Break : Michael scofield er ingeniør og regnes som geni. Broren hans Lincoln Burrows, er uskyldig dømt til døden for drapet på visepresidentens bror. I begynnelsen er det kun Michael som tror på hans uskyld, så han lager en plan for å redde broren. Etter fire måneders arbeid får han tatovert fengselets blueprint, kryptert på kroppen. Han har planlagt alt ned til den minste detalj. Michael begår et væpent bankran for å komme seg inn til fengselet der broren sitter. Han lykkes i det, og sammen med en gjeng andre innsatte forsøker de å rømme fra fengselet sammen med Lincoln som sitter på death row.

 

 

One tree Hill : Tree Hill er en liten by. Kanskje for liten for halvbrødrene Lucas og Nathan Scott. De har samme far, men to vidt forskjellige liv. Nathan er gullgutten, mens Lucas er den fortapte sønn som faren ikke vil vedkjenne seg. En dag havner de på samme basketballag Tree Hill Ravens og deres skjebner begynner sakte, men sikkert å nærme seg hverandre når Lucas  forelsker seg i Nathans kjæreste, Peyton. Nathan prøver deretter å få Lucas til å trekke seg fra laget, blant annet ved å legge an på hans beste venn Haley. I bakgrunnen lurer også den guttegale bestevenninnen til Peyton, Brooke Davis som blir veldig interessert i Lucas. Slik starter komplikasjonene i Tree Hill. Stedet hvor ingenting forandret seg, frem til en outsider forandrer alt.


Grey's Anatomy : Forbudt kjærlighet, utroskap, sjalusi og et vannvittig karrierejag er noen av utfordringene i de fem nyutdannende legene som har kirurgpraksis ved Grace Hospital i Seattle. Nå kan du oppleve alt det dramaet, romantikken og spenning Greys Anatomy helt fra begynnelsen. Møt Meredith Grey, en strålende første-års kirurgisk turnuslege. Sammen med sin andre beboere i trening, navigerer Meredith seg gjennom den daglige traumer og sosial landminer av livets inne i sykehuset, og ute i den virkelige verden. Greys Anatomy er en morsom serie, det å se på unge turnuslegene sliter med å bli leger og holde på med mennesker
Buffy the vampire slayer : Buffy Summers er en populær, ny elev på high school. Som de fleste tenåringer vil hun være helt vanlig å gå ut med gutter, være sammen med venner og henge på kjøpe senteret. Men Buffy er ikke som andre jenter. Hun er den utvalgte, en vampyr-slakter som har kraft til å jakte på og tilintetgjøre. Buffy lærer snart at hun ikke kan unnslippe sin skjebne og den nye skolen vrimler av blodsugere. Med hjelp av sine nye venner og under beskyttelse av sin nye mentor Giles, gjenopptar Buffy kampen mot vampyrene.
 

Lost : Handler om en gruppe mennesker som har overlevd et flyhavari på en tilsynelatende vanlig øde øy i stillehavet. Hendelsene kan bli fort forvirrende etter min mening og her gjelder det å ikke gå glipp av noe. Følg menneskene hvordan de prøver å overleve på øde øy. De finner også fort ut at de ikke er alene.
 

 

Hva er din favoritt serie blandt disse?

 

Dagens frokost : Havregrøt med eple og kanel

Hei og god morgen min skjønne ♥

 

Kommer med dagens lille frokost tips til dere : havregrøt med eple og kanel. Du kjøper 1-2-3 havregryn på matvarebutikken og koker opp 1,5-2 dl vann eller melk. Ha i havregrøten i en bolle og skjær opp et grønt eple (jeg skreller av skallet) og ha i oppkokede vannet eller melka, og eplebitene. Bland, strø kanel og litt sukker - smaker kjempe godt. 

 

Når jeg ordner meg havregryn til frokost bruker jeg sykt mye sukker, etter jeg begynte å ha mye eplebiter i, var det nok med å strø litt på toppenHva synes du om dagens lille frokost tips?

 

Har du frokost tips å dele med meg?


Topp 5 tv serier. Del 1

 

Heisann! Har en anbefaling av serier til dere, høres det ikke bra ut? :) Her er seriene jeg har sett. Det kommer del 2 og 3 etterhvert.

 

Glee: Jeg har nylig begynt på sesong 1 og nermer meg sesong 2 om noen få episoder. I dette energiske dramaet jobber en engasjert lærer på videregående med en begavet gruppe utskudd og gjør dem om til flinke artister.Gjennom latter, tårer, respektløs humor og uforglemmelig musikk, lærer de å følge sine hjerter og sine drømmer. 

Weeds: Denne serien er favoritten til meg og Ola. Serien utspiller seg i det fiktive nabolaget Agrestic, en kristelig forstad i California. Hovedpersonen i serien er Nancy, som etter å ha mistet mannen sin, ønsker å opprettholder en øvre middelklassefasade utad og derfor ikke ser en annen løsning enn å starte med marihuana-salg til lokalbefolkningen. I serien møter du Nancys to sønner som etterhvert blir ufrivillig dratt inn i morens business, samtidig som Nancy selv stadig opplever å bli dratt inn i mer seriøse og skumle aspekter av det å faktisk selge dop. 

Friends : Favoritt serien min som jeg blir skikkelig i godt humør av, og har sikkert sett tusen ganger før. Friends handler om en gruppe på seks venner Rachel Green, Monica Geller, Pheobe Buffay, Ross Geller, Joey tribbiani og Chandler Bing. Vennene er i midten av 20 årene og tilbringer det meste av tiden sin sammen enten i hverandres leiligheter eller på cafeen Central Perk. Rachel ankommer Central Perk etter å ha rømt fra hennes bryllup til sin forlovede Barry og flytter inn i leiligheten til hennes bestevenninne Monica Geller. Ross som har vært forelsket i Rachel helt siden videregående, prøver seg stadig å fortelle Rachel at han elsker henne, mens hans lesbiske eks-kone Carol venter barnet sitt. Joey blir presentert som en mindre vellykket skuespiller, mens Pheobe jobber som massør. Chandler slår opp med sin irriterende kjæreste Janice som ofte kommer tilbake. Til slutt avslører Chandler ved uhell at Ross elsker Rachel, og hun innser øyblikkelig at hun føler det på samme måte. 
The vampire diaries: Serien følger Elena Gilbert, en normal jente på 17 år, som bor i småbyen Mystic Falls. Men etter at vampyrbrødrene Damon og Stefan Salvatore flytter tilbake til byen, begynner livet hennes å forandre seg. Elena blir dypt forelsket i den 162 år gamle vampyren Stefan Salvatore. Deres forhold blir stadig mer komplisert når Stefans ondskapsfulle storebror, Damon retunerer til Mystic Falls med en plan om å skape kaos i byen. Han søker hevn over sin yngre bror for å ha forvandlet han til en vampyr mot sin vilje. Det tar ikke så lang tid før begge brødrene begynner å vise hengivenhet overfor Elena, hovedsakelig på grunn av hennes likhet med deres kjærlighet fra fortiden, Katherine Pierce. Det er åpenbart at Elena er en etterkommer av Kathrine, som senere også returnerer til byen med planer mot den nye trioen. Elena og hennes bror Jeremy bor sammen med deres tante, etter at deres foreldre døde i en bilulykke. Skolen har akkurat startet igjen etter sommerferien, og på skolen får Elena øye på en ny mystisk gutt, Stefan. Uten at Elena vet at Stefan er vampyr, blir de to umiddelbart tiltrukket av hverandre. Men ikke lenge etter kommer Stefans bror Damon til Mystic Falls, og det er 15 år siden de to brødrene sist så hverandre, og et gammelt fiendskap blusses opp.

 

 

True blood : Vampyrene har kommet ut av kisten, og nå lever de blant menneskene. Med en livskraftig diett bestående av syntetisk blod er de ikke lenger avhengige av menneskeblod for å overleve. I hvertfall i teorien.. Den lille byen Bon Temps i Louisiana kan skilte med en gjeng svært så fargerike innbyggere, Sookie Stackhouse er en søt og uskyldig servitør med et skjult stortalent innenfor tankelesing. Bill Compton er en 173 år gammel vampyr som nettopp har flyttet tilbake til byen. Sookies bror Jason er byens kvinnebedårer og roter seg stadig inn i nye problemer. Tara er tøff og hard, men også Sookies lojale bestevenn. Sam driver stedet Merlotte's mens han prøver å skjule følelsene sine for Sookie, og urbanisten Lafayette har alltid noen lyssky prosjekter på gang, der han koker i hop eksotiske illegale substanser som ikke står på spisekartet. 

 

 

 

Q: Hvilken serie er din favoritt?

 

- Vanja

 

VANJA SØYSETH BRONNES
Denne bloggen, www.vsb.blogg.no - drives, og er skrevet av Vanja Søyseth Bronnes. Det tillates ikke kopiering av eget innhold, uten avtale. Om du ønsker å ta kontakt, send epost til dinepost@mail.no


ARKIV
Januar 2017, Desember 2016, Oktober 2016, September 2016, August 2016, Juni 2016, Mars 2016, Februar 2016, Januar 2016, November 2015, Oktober 2015, September 2015, August 2015, Juli 2015, Juni 2015, Mai 2015, April 2015, Mars 2015, Februar 2015, Januar 2015, Desember 2014, November 2014, Oktober 2014, September 2014, August 2014, Juli 2014, Juni 2014, Mai 2014, Mars 2014, Februar 2014, Januar 2014, Desember 2013, November 2013, Oktober 2013, September 2013,
Design og koding: www.crazybeautiful.design
hits